TERMENI SI CONDITII

 

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESAR SA CITITI SI SA ACCEPTATI IN TOTALITATE CELE CE URMEAZA. VIZITAREA IN CONTINUARE A PAGINILOR ACESTUI SITE PRESUPUNE CA SUNTETI DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE ALE SITE-ULUI www.banatsolar.ro

Site-ul de comert electronic www.banatsolar.ro este proprietatea exclusiva a Atlantic Buy srl, cu sediul social in Timisoara, e-mail info@banatsolar.ro, si fiind in curs inregistrare la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ca operator de date cu caracter personal. 

Site-ul www.banatsolar.ro furnizeaza produsele si serviciile care sunt subiectul termenilor si conditiilor de mai jos. Societatea Atlantic Buy SRL isi asuma dreptul de a putea modifica aceste prevederi, precum si site-ul www.banatsolar.ro si structura acestuia sau de a putea face orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

S.C. Atlantic Buy SRL isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care au in istoricul colaborarii livrari refuzate.

ACCESUL LA SITE
In timpul utilizarii site-ului si a serviciilor sale, dumneavoastra, utilizatorul, va angajati sa respectati legile in vigoare si sa nu desfasurati activitati de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun in pericol buna functionare a site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc.; va angajati sa nu modificati, copiati, transmiteti, afisati, publicati, reproduceti, creati produse derivate sau sa vindeti orice fel de informatii sau servicii obtinute prin intermediul site-ului; va angajati sa suportati orice costuri aditionale legate de utilizarea site-ului - cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice si de servicii Internet - sau pierderi financiare rezultate prin folosirea neautorizata a contului utilizat pentru tranzactii sau achizitii prin acest site. 

CONTUL / UTILIZAREA
Inscrierea ca utilizator pe acest site necesita completarea de catre dumneavoastra a unui formular de inscriere in care vor fi trecute cateva date personale obligatorii. Aceste date vor fi in mod OBLIGATORIU actuale, clare si complete si VOR FI ACTUALIZATE ORI DE CATE ORI ESTE CAZUL. Compania Atlantic Buy SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul pe site sau la anumite sectiuni ale site-ului in cazul in care informatiile furnizate de un utilizator se dovedesc a fi false, incomplete, neclare sau neactualizate.

Informatiile privind identificarea unei persoane ca utilizator (nume, prenume, adresa, adresa de email, telefon, etc.) precum si mesajele private sunt confidentiale si vor fi dezvaluite doar compartimentelor sau persoanelor catre care se adreseaza, exceptie facand cazurile in care se incalca legea. Inregistrarea prin cont si parola implica anumite reguli. Cuvintele alese nu trebuie: sa creeze confuzii, sa se inscrie in limitele legii si moralitatii. 

Contul fiecarui utilizator este personalizat si totodata securizat prin user si parola. El poate fi anulat de ambele parti fara o notificare prealabila (din partea utilizatorului, oricand si din orice motiv, iar din partea SC Atlantic Buy SRL in cazul in care termenii si conditiile acordului nu sunt respectate). 

Este interzisa transmiterea, inchirierea sau vanzarea datelor de accesare a contului (user si parola) catre alte persoane. In cazul in care un utilizator ajunge la concluzia ca din diverse motive datele de accesare a contului nu mai sunt sigure, le poate schimba. Utilizatorul este singurul responsabil pentru securitatea contului sau precum si pentru orice activitate desfasurata pe site de catre alte persoane care au avut acces la contul sau.

Odata cu inregistrarea si deschiderea unui cont, deveniti utilizator si se considera ca ati citit si ati fost de acord cu termenii si conditiile specificate. 

DATELE PERSONALE
Pe site-ul www.banatsolar.ro, utilizatorul raspunde de veridicitatea datelor introduse in timpul crearii contului, precum si in procesul de plasare a comenzii pe site. Societatea Atlantic Buy SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. 

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre banatsolar.ro numai in scopul declarat al acestui site, incluzand si nu limitandu-se la confirmarea comenzilor, informari despre eventualele promotii, etc. 

COMUNICARI ELECTRONICE
Prin accesarea site-ului www.banatsolar.ro, vizitarea, cumpararea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societatii Atlantic Buy SRL se realizeaza in mod electronic, considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de la banatsolar.ro in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site. 

DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT), MARCI
Intregul continut al site-ului www.banatsolar.ro, incluzand texte, imagini, reprezentari grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea SC Atlantic Buy SRL si/sau a partenerilor sai  si/sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a societatii Atlantic Buy SRL  de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. 

 

Este interzisa transmiterea de informatii la care aveti acces prin intermediul site-ului www.banatsolar.ro, catre persoane sau departamente de la firme concurente.

Pentru orice informatie sau nelamurire referitoare la drepturile de autor va rugam sa ne contactati la adresa: info@banatsolar.ro.

Societatea Atlantic Buy SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor societatii Atlantic Buy S.R.L., fara acordul scris al acesteia. 

 

COMENTARII, COMUNICARI SI ALTE DATE/INFORMATII
Cei care acceseaza/viziteaza site-ul pot face comentarii si orice alte comunicari; sa transmita sugestii, idei, intrebari sau alte informatii, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice sau in numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare. 

SECURITATEA INFORMATIILOR
SC Atlantic Buy SRL garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. SC Atlantic Buy SRL nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau mailurile expediate de www.banatsolar.ro nu contin virusi sau alte componente daunatoare. De asemenea, societatea Atlantic Buy SRL nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul. 

FRAUDA
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului banatsolar.ro, sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.banatsolar.ro va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.banatsolar.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva acelei sau acelor persoane care a/au incercat acest fapt. 

RESPONSABILITATEA 
SC Atlantic Buy SRL va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000, privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera Cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul, ca in termen de 10 zile, sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de Cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul Contractului, conditionat de returnarea Bunurilor si Serviciilor. SC Atlantic Buy SRL are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei. 

DREPT APLICABIL. LITIGII
Prin folosirea (vizitarea sau cumpararea produselor) site-ului, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca Legile Romane vor guverna Conditiile si Termenii de utilizare de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si societatea Atlantic Buy SRL si partenerii sai. In cazul unor eventuale conflicte intre SC Atlantic Buy SRL si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

 

CONTACT SI PROGRAM DE LUCRU

 

www.banatsolar.ro este un magazin online disponibil 24 de ore din 24 pentru plasarea comenzilor. Insa, in cazul in care aveti nevoie de consultanta tehnica pentru proiectele dumneavoastra sau aveti intrebari legate de modul de achizitie ori serviciile oferite va rugam sa contactati consilierii nostril.

 

POLITICA DE PRETURI
Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte si sunt actualizate zilnic. Preturile afisate contin TVA. 

Produsele comercializate prin intermediul www.banatsolar.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si daca este cazul, de certificat de garantie. 

 

POLITICA DE RETUR
Returnarea produselor se poate face in urmatoarele cazuri:

  • Ati primit alt produs / alte produse: In cazul in care vi s-a livrat alt produs decat cel comandat, va rugam sa ne anuntati in cel mai scurt timp posibil despre acest lucru, pentru ca produsul sa fie returnat si inlocuit cu cel comandat. Cheltuielile de transport (tur-retur) vor fi suportate de catre banatsolar.ro
  • Marfa livrata prezinta deteriorari vizibile: In cazul in care marfa primita prezinta deteriorari vizibile, aveti dreptul sa refuzati receptia; in acest caz va rugam sa ne anuntati imediat pentru a putea proceda la trimitirea unui alt produs (acelasi tip cu cel comandat), caz in care termenul de livrare va fi extins cu timpul necesar procesarii unei comenzi.
  • Denuntarea unilaterala a contractului: Conform Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta (inclusiv modificari ulterioare):

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.

Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele achizitionate de pe site-ul www.banatsolar.ro. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

Daca marfa comandata este returnata si prezinta urmatoarele defecte:

 

  1. zgariata, murdara, taiata, crapata sau cu urme de lovituri
  2. urme de lichid
  3. lipsuri cantitative

ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. 

Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 alin 1si alin. 2. 

In conformitate cu prevederile O.G. 130/2000, art. 10 clientul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte:

  1. contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
  2. contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.


Nu se pot returna in nici o situatie produsele a caror ambalaje au fost desfacute - produsul trebuie returnat sigilat. Starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor, inclusiv ambalajele trebuie mentinute intacte.

De asemenea, nu se primesc la retur urmatoarele produse:

  • Produse deteriorate si neacoperite de garantie;
  • Produse pe comanda speciala.


Cererile de returnare vor fi solutionate intr-un termen de 30 de zile de la data depunerii actelor necesare la sediul nostru din Timisoara si trebuie sa cuprinda urmatoarele documente: Cererea pentru denuntare unilaterala a contractului, cu datele complete ale persoanei care face denuntarea, semnata si datata, date despre produsul returnat si motivul returnarii; factura in original, certificatul de garantie in original (unde este cazul) si copie dupa cartea de identitate a persoanei care apare pe factura ca beneficiar.

 

GARANTIA PRODUSELOR

 

Toate produsele comercializate de www.banatsolar.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare: Legea garantiei 449/2003 actualizata si Codul Consumului 296/2004 actualizat. De asemenea asiguram toate documentele de conformitate cerute de Regulamentul European 305/2011: Declaratie de conformitate, Certificat de conformitate, Agremente tehnice europene si nationale, Standarde de produs spre consultare.

 

Certificatele de garantie sunt emise de banatsolar sau direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service autorizat. Produsele insotite de Certificate de Garantie emise de producator beneficiaza de garantie in centrele de service mentionate explicit pe acestea.

Conditiile de acordare a garantiilor variaza in functie de categoria de produse si sunt mentionate explicit in Certificatele de Garantie.


Eventuale nelamuriri si reclamatii
In cazul in care aveti nelamuriri sau chiar nemultumiri cu privire la un produs achizitionat de pe banatsolar.ro, va rugam sa expediati un mail in acest sens pe adresa info@banatsolar.ro, in care sa mentionati cat mai multe detalii in baza carora sa putem procesa mesajul dumneavoastra. Este foarte important sa va specificati numele complet si corect, data la care ati efectuat comanda, categoria in care se inscriu produsele solicitate, data si metoda de livrare, precum si, ABSOLUT OBLIGATORIU, numarul de comanda, pe care il gasiti in mesajul de confirmare primit de la banatsolar.ro in urma validarii comenzii dumneavoastra. Toate aceste informatii vor facilita comunicarea dintre dumneavoastra si banatsolar.ro, motiv pentru care va rugam sa verificati cu atentie inserarea lor integrala si corecta in mesajul dumneavoastra. 


Oferte speciale

Nu există reduceri în acest moment